Powered By Blogger

torsdag 9 september 2010

Andra veckan!

Nu har vi äntligen kommit in i livet här i Hongkong riktigt bra, man kan lugnt säga att det har varit händerlserika dagar. I fredagas kom ett svenskt gäng (som vi träffade på IKEA) hem till oss i vår lägenhet, vilket var lyckat. Därefter blev det fortsatt utgång, vilket innehöll bland annat en jättebra roof top bar med utsikt över hela HK. Vilket kväll vi hade!

Under veckan har vi även hunnit med Dim Sum (kinesisk söndags brunch). Våra kinesiska klasskompisar tog med oss på det, vilket var väldigt annorlunda. Vi serverades komage (nog det värsta jag någonsin smakat), ankfötter och massa andra konstiga maträtter. Maten här är väldigt slemmigt och verkligen inget att rekomendera. Dessutom tog Bobo (en klasskompis) med oss till en "fotostudio" med massa olika kortapparater, (typ sådana som när man gör pass). Det var säkert 25 olika fotobås i en källare. Alla apparater hade olika funktioner som man kunde lägga till glitter, hattar, djur, hjärtan, hello kitty etcetera som kom med på kortet. Detta var som en lekplats som kineserna går till, vi skulle nog göra det om vi var tjejer i 7 års åldern. Det här är verkligen ett praktexempel på att kineserna är mycket fjantiga, men väldigt roande att kolla på. Efter detta gick vi på Ladies market, men det blev inte mycket shoppande för våran del. Det är ganska mycket skitsaker på marknaderna. Vill man ha bra shopping ska man röra sig på dem enorma shoppingcentrum eller på de stora gatorna i staden.

Skolan börjar gå framåt, kursen kinesisk medicin är lite rörig med tanke på att det är mycket inhemsk kunskap som yin/yang och de fem elementen, som är helt främmande för västerländsk medicin. I de andra kurserna ska vi göra två arbeten vilket vi kommer att göra tillsammans med en kineskille som heter Terence. Han är helt otrolig, han har tre mobiler, ringer från olika nummer hela tiden, tre gånger om dagen och pratar om konstiga saker hela tiden. Men han är otroligt underhållande i alla fall :) Han har fixat ihop våra grupper och håller koll på uppgifterna, så helt bakom flötet är han inte.

Igår var vi på Peninsula hotell och mötte upp några kompisar i baren på 28 våningen. Vi såg ut över hela Hongkong ,vilket var häftigt. Toaletten var den finaste jag har varit på här, med en ladie som hjälpte till att sätta på vattenkranen, pumpa ut tvål, ge oss handuk och hålla upp dörren, vad mer ska man begära. Billigaste rummet kostade 3500 kr och dyraste 75 000 kr per natt, så vill man göra av med pengar är detta rätt ställe att spendera en dyr natt på.

Vi har hunnit besöka två stränder under veckan, Stanley och Deep water bay. Det tar endast 20 minuter med buss från oss och  det gör Hongkong ännu bättre.Vi njöt i 34 graders värme och strålande sol. Vattnet svalkade nästan då det säkert var 29 grader.

Nu väntar en italiensk restaurang i SOHO på oss (svårt att hinna med allt), så ha det toppen så länge! /julia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar