Powered By Blogger

tisdag 21 september 2010

Sjukstuga

Så farligt är det inte än men idag har vi (nästan alla i gänget) befunnit oss inne hela dagen, förkylda och hostar. Så denna lediga dagen bestått av att kurera oss och vila.

Annars de sista dagarna har vi haft några lektioner i skolan, igår hade vi ett seminarium där vi kom väldigt förberedda till så alla klasskompisar blev väldigt imponerade av oss. Lärarna är trevliga  och vi känner oss välkommna. En inhemsktjej i klassen har bjudit hem oss till henne för att spela något typisk kina spel och sen få smaka på mooncakes. Det kan bli intressant.
Helgen har bestått av stranden, vi har utforskat Hongkong ön genom att ta bussen till olika stränder på ön (snart har vi nog varit på alla) och dessutom sett hela ön från bussen. Vi var på en underbar strand Shek O, med berg och grönska runt om. Hongkong är mycket vackrare och mycket grönare än man kunnat ana. Tememperaturen under helgen har varit 36 grader i skuggan, otroligt varmt. På kvällarna sjunker temperaturen till runt 30 grader, så man kan inte klaga på kyla här.
Vi hann under helgen med att gå på ett uteställe Dragon I, med Laidback Luke som spelade. Innan träffade vi andra utbytesstudenter på ett middagshak. Hongkong bjuder på aktiviteter hela tiden.

Vi har även hunnit besökt Victoria Park igen och tagit en 45 minuters simmning i polen. För 9 kroner får man simma, vilket verkligen är prisvärt. Det var nog 9 styckna badvakter på 4 bassänger, så vi kände oss väldigt trygga när vi simmade våra 1,4 km :)

Efter solsken  kommer alltid regn, så nu har det regnat dygnet runt i två dagar. Igår tog vi en promenad i regnet så när vi var på väg hem och gick över vägen nådde vattnet upp till våra smalben, när det regnar här är det inte att leka med. I helgen skulle vi (några styckna) kanske ha åkt till Hainan (Kinas Hawaii) men eftersom att regnvädret kommer att hålla i sig blir det ändrade planer. Troligtvis kanske vi åker till Shenzhen i Kina och går på spa och besöker köpcentrumen i mån att hoppas kunna fynda!! 

Vi har även hunnit med ett till IKEA besök, kaviarn, knäckebröd och choklad behövdes igen. Vi försöker med kina mat, men det går knappt ner i våra magar. Så istället för att bli pinnisar så vi varvar med thai, västerländskt och spagetti med ketchup i lägenheten.

I morgon väntar skolan på oss igen, kinesik medicin vilket är ganska ovant för oss med alla olika örter och yin och yang. Men det är ganska spännande. Hoppas att allt är bra med Er hemma! /// Julia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar