Powered By Blogger

fredag 3 september 2010

Vi var bra, men julia klantade sig

Hej hej! I en halvtimme satt julia pa bibblan och skrev, sen gjorde hon nagot som formodligen bara hon kan gora for allt raderades! Nej inte bara hon kan gora det, for jag kan erkanna att jag har gjort detsamma.

Vi holl pa att missa planet eftersom vi fick vanta pa arlanda i en 45min. Stressade sprang vi av planet och fick hjalp av en stuert for att hitta ratt. Men vi behovde inte stressa eftersom det var blasigt var hongkong-planet ocksa forsenat. Vi vet inte hur, men vi sov sju timmar pa planet sa de resterande 4 timmarna gick fort! Nar vi skulle hitta taxi fran flygplatsen tog det langre tid. Ingen av taxi-killarna kunde namligen engelska och vagrade ta emot oss eftersom vi hade for stora vaskor for deras minibilar.

I tre natter bodde vi ett hotell, men nu har vi hittat en lagenhet i Wanchai, pa hongkong island (for er som vill kolla kartan) tva sovrum, vardagsrum, kok och inte for litet badrum, vilket de andra lagenheterna har haft. Bilder kommer upp strax. Kan bara beratta att den var sjukt smutsig fran borjan och att vi fick stada, skrubba hela lagenheten igar efter att vi varit pa IKEA for att handla tallrikar, glas etc. Passade saklart pa att ata lite Swedish meatbolls. sugna pa svenska mat var vi, eftersom maten har inte ar den basta! Vi var pa en middag for internationella studenter dar det serverades typisk hongkong-mat, vilket innefattade ankfotter, nermalda grisklovar blandat med nagot och massa slemmig mat. ja ni fattar, inte den godaste!  Kul var middagen iallafall och efterat gick vi ut. Till var gladje var det Ladies night och "Free drinks for all hongkong ladies" serverades!
Skolan ar valdigt modern, men kineserna verkar sjukt oseriosa och knappar bara pa sina mobiler hela tiden. men de ar valdigt gulliga och hjalpsamma. Vissa larare ar bra och andra samre. De apploderade oss valkomna forsta dagen och eftersom vi ar de enda svenskarna sticker vi ut ganska mkt i klassen. 

Nu ar det fredag vilket innebar Utgang!
Morsning korsning fran alla tre

2 kommentarer:

  1. Hörni det där låter ju inte helt fel! Kan ni inte skriva vem det är som skriver varje inlägg? :) Kul att ni har hittat lägenhet. Ja jag känner ju inte johanna och julia men plankan iallafall :)
    kram på er och ha en kul utekväll! eller ja, den är väl redan igång :)
    //Cissi

    SvaraRadera
  2. Kul å höra att ni är framme! Vi är precis hemkomna från Barcelona å har haft det super duper braaaa!!
    Jag vill se bilder!! :)
    Kramar från Felicia & Fredrik

    SvaraRadera